Sant'Egidio opent een opvangcentrum voor daklozen in de regio Alta Verapaz in Guatemala

De eerste gasten kwamen aan op 24 maart, de gedenkdag van mgr. Romero

De Gemeenschap van Sant'Egidio in de stad Cobàn in Alta Verapaz volgt al jaren de daklozen die in de stad wonen, met het uitdelen van maaltijden, het bieden van douchegelegenheid en een ambulante gezondheidsdienst.

Het gaat met name om arme boeren en arbeiders die geen werk meer hebben, omdat ze ziek zijn of als gevolg van een ongeval. Guatemala heeft geen sociaal pensioensysteem en dus eindigen deze mensen op straat en overleven ze dankzij aalmoezen.

Ook voor hen is de situatie ernstig verslechterd met de noodtoestand door het coronavirus. De Gemeenschap is daarom in actie gekomen en heeft druk uitgeoefend op de gemeentelijke autoriteiten. Zij hebben naar ons geluisterd en een klein hotel beschikbaar gesteld voor twintig vrienden van de straat.

Op 24 maart, de gedenkdag van mgr. Romero, hebben de eerste gasten een plek gekregen in het gebouw dat door de gemeente beschikbaar is gesteld.


 

Tijdens de noodtoestand door het coronavirus willen we niemand in de steek laten. Daar hebben we uw hulp bij nodig. U kunt online doneren. Hartelijk dank