DREAM

Cycloon 'Freddy' heeft Malawi zwaar getroffen. Duizenden hebben hun door modder aangetaste of verwoeste huizen achtergelaten. De eerste hulp van Sant'Egidio

De cycloon Freddy heeft Malawi zwaar getroffen, vooral het zuidelijke gebied en de stad Blantyre. Overstromingen, aardverschuivingen en wateroverlast hebben hele dorpen onder water gezet. Tot nu toe zijn meer dan 200 mensen omgekomen, honderden vermist en duizenden ontheemd.

Mensen van de Gemeenschap van Sant'Egidio zijn onmiddellijk in actie gekomen om noodhulp te verlenen aan de velen die plotseling hun huizen onder de modder zagen verdwijnen en soms - zoals we op de foto's zien - door de razernij van het water werden verwoest. Duizenden mensen verloren alles: huizen, kleding, voedsel, dekens en bijna alle gewassen in het gebied gingen verloren.

Het voedingscentrum van Blantyre heeft zijn deuren geopend om de daklozen die nergens heen konden, vooral kinderen en ouderen, op te vangen en in hun basisbehoeften te voorzien. In de komende dagen zullen verdere maatregelen worden genomen om de zwaar getroffen bevolking te ondersteunen.