GENT DE PAU

Quan va conèixer el món dels migrants, la Comunitat va percebre una gran demanda d'amistat i de compartir valors de ciutadania. Després que morís Jerry Essan Masllo, un jove refugiat sud-africà que va ser assassinat el 1989 a Villa Linterno, va néixer Gent de Pau, un lloc d'agregació entre antics i nous europeus que, plegats, formen una aliança per pensar una nova Europa i demostrar que viure junts és possible i bonic, fins i tot davant d'un món globalitzat i en crisi, on cada vegada més es parla de guerra i conflictes.
Gent de Pau aplega actualment persones de 120 nacionalitats diferents al voltant d'un projecte de ciutadania sòlida i pacífica, que resumeix el Manifest. Emprendre amb coratge un itinerari d'acollida i integració, de convivència fecunda entre persones de llengües i religions diferents crea una cultura que canvia el clima humà i és una inversió de cara a un futur millor per a tothom. Així creix un teixit de relacions, de trobades, d'experiències compartides; uns i altres celebren junts les seves festes religioses, com la Pasqua, el Nadal o el Ramadà, creant un costum de conviure basant-se en el respecte i la solidaritat, i fomentant el coneixement recíproc.
Els membres de Gent de Pau treballen activament en primera persona per facilitar la integració dels que arriben, i també ajuden els ancians i col·laboren en el dinar de Nadal, i en l'aportació voluntària que fan als centres d'acollida per als pobres.