Ajuda humanitària al camp de desplaçats interns de Kuchingoro, a Abuja (Nigèria)

La Comunitat de Sant’Egidio de Nigèria, gràcies a l'ajuda de l'ambaixada belga, ha proporcionat ajuda d'emergència i assistència mèdica a més de 200 famílies que viuen al camp de refugiats de Kuchingoro d'Abuja. Aquesta distribució forma part d'una llarga llista d'ajudes humanitàries a les persones més vulnerables de la societat. Des d'abril de 2020, més de 500 famílies han rebut ajuts bàsics per a la supervivència: arròs, llegums, oli de palma i cacauets, mascaretes de protecció per al covid-19, etc.

Camp de refugiats de Kuchingoro d'Abuja

La distribució es va dur a terme al camp per a desplaçats interns de Kuchingoro d'Abuja. El camp està a Games Village, al centre d'Abuja. És molt gran i segueix creixent dia rere dia.

Les persones que viuen al camp provenen principalment de la part nord-oriental de Nigèria, que ha patit durs atacs terroristes de Boko Haram, ara conegut com ISWAP (Província Islàmica de l'Àfrica Occidental de l'Estat Islàmic).

Des de juliol de 2015 la FEMA (FCT Emergency Management Agency) ha comptabilitzat 20.659 persones desplaçades, provinents dels estats de Borno, Yobe i Adamawa. Aquests desplaçats interns estan al camp de Kuchingoro des de fa uns set anys i ja no poden tornar a les seves cases a causa dels atacs terroristes de Boko Haram. Al camp també hi ha desplaçats interns que a causa de l'extrema pobresa i de les dures condicions de vida van a viure al camp.
El camp acull més de 2000 persones. Entre elles hi ha musulmans i cristians. Depenen principalment de l'ajuda del Govern federal a través de l'administració FCT (territori de la capital federal) i els donatius de particulars i ONG.
Sant'Egidio sosté, ajuda i fa amistat amb els residents del camp des de fa tres anys i ha celebrat el Nadal amb els refugiats dos anys seguits.

Els principals desafiaments d'un refugiat que viu al camp de Kuchingoro són:
• No hi ha sistemes de sanejament. Falten bons serveis higiènics i banys
• No hi ha assistència mèdica:  les dones han de donar a llum a les barraques
• Constant augment del nombre d'habitants
• No hi ha educació, sobretot per a infants

Cal destacar que hi ha tres camps més per a desplaçats interns com el d'Abuja:
• Forma de camp de desplaçats interns
• Camp de Waru
• Camp de Bama / Gwoza
• Carretera a l'aeroport