MÓN

La Comunitat de Sant'Egidio a Kivu, agent de pau en una societat esquinçada per la pobresa i la injustícia

L'assamblea amb Marco Impagliazzo, l'Escola de la Pau, l'amistat amb ancians i infants del carrer

Amb motiu de la visita de Marco Impagliazzo a Kivu, es va fer una assemblea de les comunitats de les ciutats de Goma, Bukavu, Uvira, Beni i Butembo. Un moment de reflexió sobre el futur de Sant'Egidio a aquesta regió de l'est del Congo on abunden les tensions i els motius de crisi. Un dels passatges més significatius va ser la invitació a viure, després de Pentecosta, una "revolta espiritual" per transformar-se un mateix i les moltes realitats de pobresa i injustícia que llaceren la vida de les diverses ciutats. La trobada va concloure amb la litúrgia celebrada per Francesco Tedeschi a l'antiga catedral de Goma.

A Goma, Marco Impagliazzo també va poder visitar l'Escola de la Pau al districte de Mugunga, que porta el nom de Floribert Bwana Chui, on estudien 300 nens i nenes, alguns provinents del camp de refugiats; i va poder conèixer els ancians que viuen en condicions molt precàries a prop de l'escola. Amb ells, la Comunitat ha creat importants llaços d'amistat i suport.

A la nit, una altra trobada molt emotiva va ser amb els infants del carrer que viuen a la ciutat. Avui a Goma hi ha diversos milers de nens del carrer, explotats i exposats al perill. És un fenomen que també està creixent a causa de la guerra i els moviments de població. La Comunitat de Goma fa el servei, portant-los aliments i trobant la manera de reintegrar-los a les famílies ia la societat.

D'aquests dies de visites i trobades, les comunitats de Kivu emergeixen animades a ser cada cop més subjectes de pau i per fer créixer l'amistat amb els pobres en una societat esquinçada per la violència.