"Un moviment de pau i de solidaritat, i no només un moment". Trobades de la Comunitat i dels Joves per la pau amb Marco Impagliazzo a Blantyre (Malawi)

A Blantyre es va celebrar una gran trobada de delegats dels Joves per la pau de la ciutat i dels districtes del sud del país.

Set-cents joves estudiants de secundària van debatre amb Marco Impagliazzo en una animada assemblea en què van reflexionar sobre les característiques d'un moviment juvenil que vol construir un futur de pau i de solidaritat per al Malawi. És un moviment que tria la pau i la no violència i per al qual l'amistat amb els pobres, especialment els ancians sols i els infants més marginats de la societat, és un compromís de vida i no d'un moment: "Esteu construint un moviment de pau, amistat i solidaritat i no només un moment de tot això", els va dir Marco Impagliazzo. Els joves van respondre amb intervencions i entusiasme a les perspectives que va indicar l'assemblea, i van parlar del seu treball concret amb els pobres.

Després, a la House of friendship, la casa de la Comunitat al centre de la ciutat, es va celebrar l'assemblea de la Comunitat de Blantyre per reflexionar sobre les perspectives de Sant'Egidio com a subjecte de pau, de servei als pobres i de pregària al país. En l'aniversari de la desaparició de Floribert Bwana Chui, van recordar el seu testimoni de jove africà, fill de l'Evangeli i de la Comunitat, que va estimar el seu poble.

Marco Impagliazzo també va visitar els diferents serveis de la Comunitat amb els pobres. Entre ells, la casa dels ancians de Bangwe, que es va inaugurar el 2016.