Afganistan: Sant'Egidio i les Esglésies protestants demanen un corredor humanitari urgent

Reconeixement immediat dels refugiats a Itàlia i a Europa

"Europa ha d'actuar per garantir la protecció dels que fugen de l'Afganistan reconquerit pels talibans. En aquests moments, milers d'homes, dones i infants arrisquen la seva vida simplement per haver cregut en els valors de la democràcia, de la llibertat d'expressar-se i d'estudiar.
Demanem la implicació també d'Itàlia, que va ser la primera que va aplicar amb èxit els "corredors humanitaris", perquè adopti aquest instrument per facilitar l'evacuació de refugiats afgans.

Des de fa més de sis anys, catòlics i protestants treballem plegats per construir corredors humanitaris des del Líban i, gràcies a un nou protocol amb els ministeris de l'interior i d'exteriors estem posant en marxa el primer "corredor humanitari" per a 200 refugiats dels centres de detenció de Líbia i, en paral·lel, per permetre l'evacuació de 300 més.

Basant-nos en aquesta experiència manifestem la nostra disponibilitat a realitzar un projecte similar a favor dels refugiats afganesos. Podem treballar amb les institucions, les administracions locals i altres actors de la societat civil que vulguin compartir aquest urgent projecte humanitari.

D'altra banda, es pot ajudar aquells afganesos que estiguin ja a Europa i visquin en situació de precarietat. Demanem a tots els governs europeus que suspenguin els processos d'expulsió que ja han començat de centenars d'afganesos que hagin sol·licitat asil i a qui se'ls ha negat, i que es revisin les peticions rebutjades tenint en compte la dramàtica situació sobre el terreny.
Corroborem que la força moral i política d'Europa es construeix també garantint drets i protecció humanitària a qui és perseguit i ja ha patit el drama de la guerra".   

Marco Impagliazzo, President de la Comunidad de Sant'Egidio
Luca M. Negro, President de la Federació d'Esglésies evangèliques d'Itàlia
Alessandra Trotta, Moderadora de la Mesa Valdesa