Vacunes anti-Covid 19 a Uganda: la iniciativa de Sant'Egidio a Kampala permet la vacunació de 250 persones fràgils

Més de 250 persones han estat vacunades amb Pfizer i AstraZeneca el diumenge 17 d'octubre de 2021 a l'Església Catòlica St. Charles Lwanga Muyenga. La iniciativa, que va atreure a molta gent, fou promoguda per la Comunitat de Sant'Egidio que dirigí la invitació en particular a ancians, persones fràgils amb diabetis, problemes de pressió arterial, VIH positiu i altres malalties.

La iniciativa fou ben rebuda pels socis de Govern de la República d'Uganda, l'Autoritat de la Ciutat Capital de Kampala (KCCA) i el grup Covid-19 de treball nacional. La KCCA va enviar infermeres professionals i un metge.

Els Joves per la Pau de Sant'Egidio van ser els protagonistes de l'ocasió: van muntar el centre de vacunació, acompanyant a les persones una a una als diferents punts de registre i assegurant-se que els seus noms quedessin inscrits en el registre de govern. Finalment, van portar a casa a les persones més fràgils amb el fullet que certifica les vacunes.

Aquesta cura personal ha animat molts d'altres, que tenien por de vacunar-se o se sentien desanimats per les dificultats burocràtiques o per les llargues cues d'altres centres per poder accedir a la vacunació.