A Polònia, Sant'Egidio acull els refugiats de la guerra a Ucraïna

A la frontera polonesa continua l'èxode d'ucraïnesos que fugen de la guerra. Es calcula que fins ara han arribat unes 150.000 persones. El govern polonès ha decidit no muntar camps de refugiats a les zones frontereres, aïllades i amb mals serveis, sinó crear albergs a les grans ciutats.

Les Comunitats de Sant'Egidio de Polònia es mobilitzen, tant a Varsòvia com a d'altres ciutats, per donar hospitalitat, posant en contacte moltes famílies ucraïneses amb famílies poloneses que han comunicat la seva voluntat d'acollir refugiats a casa seva.

Entre ells, van arribar alguns amics de la Comunitat de Kíev (sans i estalvis), que han hagut de deixar casa seva, així com estudiants que han fugit de la ciutat de Kharkiv, que ha estat colpejada per forts bombardejos.

És gran la generositat que s'està manifestant aquests dies: una família de Varsòvia a punt de mudar-se a un nou pis, ha ajornat la mudança per fer-hi lloc a una dona jove amb dos infants que van arribar ahir a la nit desde Kíev.

Ja s'ha creat una cadena de solidaritat entre els ajudats i molts d'altres: els acollits, malgrat la difícil situació, han sortit al carrer per oferir solidaritat i ajuda als que no tenen recer.

Sant'Egidio continua amb la seva tasca, repartint menjar i roba d'abric als albergs, organitzant acollides i informant sobre la protecció humanitària que ofereix la Unió Europea als refugiats.

Per a qui vulgui ajudar

els ajuts econòmics són útils per comprar articles necessaris als llocs d'arribada dels refugiats i organitzar l'hospitalitat.

DONA ONLINE

CONTACTA'NS