A la frontera entre Ucraïna i Eslovàquia, Sant'Egidio acull i orienta els refugiats que fugen de la guerra

Mentre continua l'èxode d'ucraïnesos que fugen de la guerra, les comunitats d'Eslovàquia continuen també la seva tasca d'acollida al principal pas fronterer, Vyšné Nemecké, entre Ucraïna i Eslovàquia.
La comunitat ajuda les persones que arriben, no només amb necessitats bàsiques (alimentació, roba d'abric), sinó també proporcionant informació sobre el dret a la protecció humanitària a la Unió Europea i  donant indicacions a totes aquelles persones que volen continuar el seu viatge cap a altres països europeus països, facilitant el contacte amb familiars o coneguts. Alguns continuen el seu viatge cap a la República Txeca, on també troben l'ajuda de la Comunitat.

El primer ministre eslovac, Eduard Heger, va visitar la frontera; va conèixer diversos refugiats i va passar molt de temps amb la gent de la Comunitat. Van parlar treball que la Comunitat fa per la pau i de l'acollida a través dels corredors humanitaris per a les persones que fugen de les guerres.

El primer ministre es va reunir amb les persones que ajuden els refugiats, entre ells en Fadi, un jove iraquià que va arribar com a refugiat a Eslovàquia i que avui, a la comunitat, acull els que fugen de la guerra d'Ucraïna. És un exemple que demostra, com va dir Heger, que la Comunitat construeix la pau des d'un “cor que mira abans de res les necessitats dels altres”.