ANCIANS

A Lahore, Pakistan, es va inaugurar fa uns mesos la casa "Visca els ancians" al barri cristià de Youhannabad

El 19 d'octubre es va inaugurar oficialment a Lahore la casa "Visca els ancians", la primera casa per a ancians de la Comunitat de Sant'Egidio al Pakistan, inaugurada el mes de juliol passat.

La cerimònia va tenir lloc en presència de l'Arquebisbe de Lahore, Mons. Francis Sebastian Shaw, que va acudir al barri cristià de Youannabad per a la benedicció de la casa i després va presidir la litúrgia d'acció de gràcies. Sadia Iqbal, responsable de la Comunitat de Sant'Egidio a Lahore, va explicar que aquesta casa és fruit d'una reflexió realitzada amb motiu de la visita d'Andrea Riccardi al Pakistan el mes de gener passat, que va despertar el somni de crear un lloc d'acollida per a la gent gran -especialment les dones- que sovint es troben abandonades i sense mitjans.

"Al treballar per fer realitat aquest somni, ens vam adonar de com de gran és el nombre de persones ancianes i solitàries". De fet, és un fenomen creixent al Pakistan, on no hi ha pensions socials ni altres formes de seguretat social i, sobretot, moltes dones grans, especialment si són vídues, es troben en un estat de pobresa total. "Per això", ha conclòs Sadia, "la casa representa el somni de tornar una família a qui l'ha perdut, però també de construir un món més humà on l'abandonament i la indiferència siguin superats per la solidaritat".

Zinet, una de les hostes de la casa, va dir: "Tinc 4 fills però quan es van casar ningú em va poder acollir a casa amb ells. Em vaig quedar sola i no podia ni menjar, llavors la invitació a viure aquí va venir com una veritable benedicció per a la meva vida, la benedicció que ni tan sols gosava esperar i per la qual dono gràcies al Senyor cada dia”.
Després de la litúrgia, una celebració oberta a tot el barri va reunir en aquesta casa a la Comunitat de Sant'Egidio de Lahore, signe d'esperança i d'unitat entre generacions.