Internationale ontmoeting "Durf Vrede Aan", in Berlijn van 10 tot en met 12 september 2023

Nieuws en manieren om deel te nemen

Van 10 tot en met 12 september 2023 vindt in Berlijn een van de belangrijkste internationale evenementen voor de vrede plaats: De Internationale Ontmoeting "Durf Vrede Aan", georganiseerd door de Gemeenschap van Sant'Egidio.

Het evenement zal online worden uitgezonden, zodat ook degenen die niet in Berlijn kunnen zijn, kunnen deelnemen. Om alle updates te ontvangen is het nuttig om je in te schrijven (zowel voor degenen die online willen volgen als voor degenen die persoonlijk zullen deelnemen)

In een wereld die gekenmerkt wordt door de trieste heropleving van oorlog in Europa en dramatische conflicten op veel plaatsen in de wereld, naast een toenemende ongelijkheid, armoede en ecologische crisis, wordt het dringend en noodzakelijk om ons een andere andere toekomst voor te stellen en daaraan te werken. We moeten de durf hebben om een vreedzaam samenleven, de dialoog en solidariteit op alle niveaus te bevorderen en op te bouwen. Daarom zullen vrouwen en mannen van verschillende religies en culturen drie dagen samenkomen om samen te spreken en te werken aan een toekomst van vrede en solidariteit in de geest van Assisi.

De Internationale Ontmoeting "Durf Vrede Aan" zal bol staan van momenten van reflectie, gesprek, conferenties en ontmoetingen tussen de deelnemers vanuit de hele wereld.

Ga naar het PROGRAMMA. Updates en verder nieuws over het programma worden op deze site geplaatst zodra ze beschikbaar zijn.