RECORD DE MODESTA VALENTI

Des de fa més de trenta anys la Comunitat de Sant'Egidio recorda les víctimes de la vida al carrer, començant per la mort de Modesta Valenti, una anciana sense llar, de 71 anys, que vivia prop de l'Estació Termini de Roma, on s'aixoplugava per dormir de nit.

El 31 de gener de 1983 Modesta es va trobar malament mentre estava a l'estació, però l'equip de l'ambulància que va anar a socórrer-la es va negar a endur-se-la perquè, a causa de les condicions en què vivia, estava bruta i tenia polls. Modesta va morir després d'hores d'agonia, esperant que algú decidís socórrer-la.

La seva mort va marcar profundament l'amistat de la Comunitat de Sant'Egidio amb les persones sense llar. Per això, per l'aniversari de la seva desaparició, recordem en la litúrgia tots els "amics del carrer" que la Comunitat ha acompanyat i que han perdut la vida, i els recordem a tots i cadascun pel seu nom. Amb ells, la Comunitat, a través del servei als menjadors, els sopars itinerants i els llocs d'acollida, ha teixit al llarg dels anys relacions de proximitat i de familiaritat, provant de millorar les difícils condicions de la seva vida.

Des de Roma, el record de Modesta i dels amics del carrer s'ha difós per molts llocs on la Comunitat està amb qui viu i mor sense llar.

NOTÍCIES #Modesta Valenti