Akkoord getekend voor vrede en verzoening in de Centraal-Afrikaanse Republiek: Sant'Egidio verheugd en hoopvol dat dit een einde betekent aan het geweld

Gisteren werd het akkoord voor vrede en verzoening getekend voor de Centraal-Afrikaanse Republiek. In de presidentiële zaal van de vriendschap in Khartoum in Sudan werd een betekenisvolle ceremonie gehouden in aanwezigheid van de president van de Centraal-Afrikaanse Republiek, Faustin-Archange Touadéra, de president van de Republiek Soedan Omar Hasan Ahmad al-Bashir, de voorzitter van de commissie van de Afrikaanse Unie Moussa Faki Mahamat en talrijke hoogwaardigheidsbekleders van verschillende regeringen en internationale organisaties.

De Gemeenschap van Sant'Egidio nam deel aan de bemiddeling, naast de Afrikaanse Unie, de Verenigde Naties en regeringen uit de regio waaronder Soedan, waar de onderhandelingen plaatsvonden.

De president van de Centraal-Afrikaanse Republiek, Faustin-Archange Touadéra sprak tijdens de ondertekeningsceremonie in Khartoum zijn dankbaarheid uit naar de Gemeenschap van Sant'Egidio voor haar inzet voor de vrede in de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Sant'Egidio is zeer verheugd over deze belangrijke stap naar vrede en eenheid, in de hoop dat er de komende maanden geleidelijk een einde zal komen aan het geweld dat geen enkel aspect van het leven in het land onberoerd liet, en dat er voor de Centraal-Afrikaanse bevolking eindelijk een einde komt aan de crisis die in 2013 begon.

 

NIEUWS #Central African Republic